2013-09-24 13:50:26• hírek • Kocsis Zoltán

Zajlik a tűzkárt szenvedett tömbház helyreállítása

Zajlik a vasárnap hajnalban tűzkárt szenvedett tömbház helyreállítása Szatmárnémetiben, az Ostrovului utcában. A hétfői nap folyamán két tucat szociálisan támogatott személy takarította el a romokat a tetőről.

A polgármesteri hivatal tájékoztatása szerint 25-en ragadtak lapátot, zsákokat és egyéb szerszámokat melyek segítségével az épület tetejéről letakarították a romokat, az elszenesedett gerendákat, a hamut és a felgyülemlett szemetet. A negyedszáz férfi egyaránt társadalmi munkát végzett, lévén közülük 15-en az Ostrovului utca B2-es tömbházában, ketten a Crangului utcában található szociális lakásokban laknak, nyolcan pedig a Stea Egyesület védencei.

A zsákokba szedett szemetet és törmeléket a közterület-fenntartó vállalat elszállította, míg az Apaserv szakemberei máris hozzáláttak a megrongálódott víz- és kanalizálási rendszer kijavításához. Eközben a helyi rendőrség egységei fokozott figyelemmel vigyázták az evakuálás miatt még üresen álló lakásokat.

Amint arról beszámoltunk, az Ostrovului utca 4. szám alatti tömbház tetőszerkezete szombat hajnalban gyulladt ki. A tűz 750 négyzetméternyi területen égett, ám a tűzoltóknak sikerült megakadályozniuk, hogy a negyedik emeleti lakásokra is átterjedjen. Az okozott kár 50.000 lej körüli. A tüzet a padláson tanyázó hajléktalanok okozták.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: